Szivárvány Napok

SZUPERVÁLYOG ÖNKÉNTES NAPOK
Héreg, 2019. tavasztól

Mielőtt bele tudnánk kezdeni a Búbos Ökoház Projekt megvalósításába, számos feladat vár ránk: a területen lévő régi présház rendbetétele, az eddigi szupervályog építmények befejezése, területfejlesztés, tereprendezés, földmunka, kerti munkák, kertészkedés, házimunka stb.

Aktuálisan ezekben a munkákban lehet részt venni, illetve a tanfolyam és építőtábor előkészítésére és a tanfolyam/tábor idejére keresünk olyan segítséget, aki mindenféle háttérmunkába besegít: főzés, mosogatás, rendrakás, szünetekben az ellátásunk, mert a tanfolyam elég fárasztó, és leköti minden figyelmünket, energiánkat; illetve ezen felül, ha marad idő, az építés körüli "segédmunkák".

Így az önkénteseknek is van némi lehetősége bepillantani a szupervályog rejtelmeibe, de ez természetesen nem helyettesíti a tanfolyamon való aktív részvételt.

Amennyiben szívesen jönnél, akár 1-2 napra is,
kérjük, küld vissza a lap aljáról letölthető regisztrációs dokumentumot az info@szupervalyog.com e-mail címre.
Az önkéntesek munkájukkal a -> Búbos Ökoház Közösségi Finanszírozási Projektet segítik, így - ha igényt tartanak rá - a nálunk töltött idő függvényében részesülhetnek a támogatókat honoráló -> jutalmakból :-)!


A majdani Búbosházaknak otthon adó telek gyönyörű természeti környezetben, a Gerecse karéjában, Budapesttől 59, Tatabányától 19 km-re, Héreg egyik szőlőhegyén található.
A helyszínen egyelőre egyszerű körülmények vannak, vezetékes víz nincs. Alomszéket használunk, kerüljük a vegyszerek használatát.
A víz komoly érték a területen. A mosakodáshoz, mosogatáshoz, öntözéshez kútvizet használunk, esővizet gyűjtünk
, a főzést, ivást kannában hozott vízzel oldjuk meg. Mindenkit kérünk a takarékos vízhasználatra.
Az ennivalót általában összedobjuk, mindenki hoz valamit, amit jónak lát. Együtt sütünk-főzünk,
bográcsban, bográcsüstben, tábortűzön. A leutazáshoz általában telekocsikat szervezünk.


ĉ
Ismeretlen felhasználó,
2019. febr. 7. 6:42